Over mij

Zombi make-upAl van jongs af aan is de creativiteit er aan alle kanten ingeslopen, niet zo moeilijk ook met
een vader die erg goed kan tekenen en een moeder die heel muzikaal is aangelegd. Er werd dus veel geknutseld en dansles en muziekles kwamen er ook snel bij kijken. Het was dat ik ook gewoon naar school moest, maar anders was ik de hele dag alleen maar daar mee bezig.
Beeldende vorming was dan ook niet moeilijk om als allereerste vak in mijn vrije
deel te kiezen op de middelbare school.

Met al die creativiteit om me heen koos ik voor Creative Media & Game Technology als opleiding om dit op alle vlakken te blijven ontwikkelen. Analoog of digitaal, beeld of geluid deze opleiding heeft mij geleerd om op alle mogelijke manieren kunst tot leven te laten brengen en ook nog eens met een relevante uitkomst. Niet alleen om een mooi zweverig voorwerp neer te zetten, maar om sfeer en gevoel mee te geven aan een bruikbaar product.

In de afgelopen jaren heeft vooral film mij erg aangesproken. Je laat hierbij een verhaal zien aan de kijker. Maar niet alleen door het te vertellen, maar om de hele beleving met het verhaal mee te geven met geluid, beeld en daarmee de sfeer. Ik ben een vrij emotioneel aangelegd persoon en daarom is mijn grootste passie om deze sfeer en het gevoel zo realistisch mogelijk over te laten komen, zodat je echt in het verhaal meegesleurd wordt en voelt wat er in het verhaal gevoeld wordt. Met belichting, geluid, standpunt, aankleding en expressie kun je al zo veel doorgeven, zelfs zonder dat er nog woorden gebruikt zijn.

Simone Smit